"PROVOKATIVNA PROSLAVA"

Zvizdić: Deveti januar je jedan od najmračnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji BiH

Ono što je dodatno razočaravajuće jeste da pojedini opozicioni lideri u bh. entitetu RS, stoje rame uz rame sa organizatorima, naveo je Zvizdić

Denis Zvizdić. Fena

H. J. I.

9.1.2024

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić oglasio se na Facebooku povodom obilježavanja neustavnog dana RS. 

Njegov status prenosimo u cijelosti. 

- Danas je opet u bh. entitetu RS organizovana sramotna, anticivilizacijska i provokativna proslava koju je Ustavni sud proglasio antiustavnom.

Nepoštivanje odluka Ustavnog suda BiH je krivično djelo.

To, naravno, znaju pravosudni organi BiH koji moraju djelovati u skladu sa Krivičnim zakonom BiH i nadležnostima koje imaju.

09. januar 1992. kada je stvorena paratvorevina “Srpska Republika Bosna i Hercegovina” je jedan od najmračnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji BiH, kojim je ozvaničen početak masovnih svirepih ubistava, silovanja, mučenja, koncentracionih logora i progona pripadnika nesrpskog, a posebno bošnjačkog naroda, što je kulminiralo genocidom u Srebrenici.

Ono što je dodatno razočaravajuće jeste da pojedini opozicioni lideri u bh. entitetu RS, stoje rame uz rame sa organizatorima i promotorima antiustavne proslave 9. januara čime pokazuju da podržavaju njihovu iredentističku i ratnohuškačku politiku - napisao je Zvizdić na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.