MINISTAR SIGURNOSTI BIH

Nešić: Narod stoji na braniku i RS i Dejtonskog mirovnog sporazuma, nećemo pokretati bilo kakve ratove

Nemamo namjeru da napadamo bilo koga, poručio je

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić. Facebook

N. Aj.

30.12.2023

Ministar sigurnosti BIH Nenad Nešić izjavio je da srpski narod nema namjeru da napada bilo koga i da strane trupe nisu potrebne tamo gdje im nije mjesto.

Komentirajući poziv zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića za hitno raspoređivanje vojnika EUFOR-a i NATO-a na područje Brčkog, Nešić je rekao da se “bošnjačkim političarima iz dana u dan priviđaju nekakvi sukobi i i da takve pozive upućuju ikakvog razloga i potrebe, a sve s ciljem zatrašivanja Srba”.

- Sa namjerom da nas Srbe drže pod kontrolom i pod tenzijom da bi neko mogao da uradi nešto protiv srpskog naroda. Srpski narod nema namjeru da pokreće bilo kakve ratove. Nemamo namjeru da napadamo bilo koga. Mi smo svoji na svome, ali nam isto tako nisu potrebne ni strane trupe tamo gdje im nije mjesto - rekao je Nešić za agenciju "Srna".

Dodao je da su policijske agencije dovoljne da održe mir i sigurnost, da se poštuje ustavni poredak i Dejtonski mirovni sporazum.

- Od Denisa Zvizdića samo se može očekivati da diže tenzije i da ionako rovitu situaciju u BiH dodatno pogoršava. Srpski narod je na braniku i RS i Dejtonskog mirovnog sporazuma - istakao je Nešić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.