ODLAZI CIRKUS

Mijatović o neustavnom 9. januaru: Prođe još jedna Milina predstava, parada lažnom voždu

Još jedan brutalni cirkus propalog lidera, poručio je

Vojin Mijatović. Avaz

N. Aj.

9.1.2024

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović  i potpredsjednik SDP-a oglasio se povodom proslave neustavnog dana RS u Banjoj Luci.

Na Facebooku objavio je status s naslovom: "Odlazi cirkus iz našeg malog grada".

- Prođe još jedna Milina predstava, parada lažnom voždu. Od “visokih zvanica” i “ državnika” došli su mu Stevandić, Vulin i Nestorović. Sam pogled na centralnu binu govori sve, Mile a oko njega njuške i kockaste glave koje samo čekaju da ili Ameri ili Rusi krenu pa da lažnog vožda pomnože sa nulom. Od Vučića i Orbana nije dobio ni mahanje - napisao je Mijatović.

Istakao je da se ešaloni budžetskih korisnika pokloniše lažnom voždu, a onda uz slovenačku narodno oslobodilačku pjesmu pukla je i zora.

- Uslijedi kulturno-umjetnički program sa sve Danicom i Bajom renesansnim umetnicima, a onda nastupi srpska light show avijacija. Hali gali za sirotinju - naveo je Mijatović.

Potom je sumirao današnju neustavnu proslavu.

- Još jedan brutalni cirkus propalog lidera, naravno duet mu iz Federacije pjevaju “ patriote” i “lideri”, red krivičnih, red nećeš Mile i tako redom kao i svake godine. Stranci ko stranci, samo što ne kažu ma je*ite se, radite šta hoćete samo pucanja nema. Već sutra sve po starom, red patriotizma, red Evrope, red optimizma, red secesije i, naravno, svi se branimo jedni od drugih.

I večeras zaspat će naša Bosna i probuditi se opet ujutru sa svima nama, i sa svim istim problemima. Proći će brzo i Mile i njegov duet pjevači u Federaciji. Ljudi, mi moramo i trebamo skupa živjeti druge nema, rezervnu državu nemamo jedina nam je domovina Bosna i Hercegovina - zaključio je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.