BRČKO

Ponovo napadnut Mirza Dervišević: Novinaru upućene prijetnje smrću

Dervišević je u svojoj objavi postavio i fotografiju nakon napada

Mirza Dervišević. Facebook

Z. K.

13.1.2024

Mirza Dervišević novinar iz Brčkog i vlasnik portal Times.ba jučer je ponovo fizički napadnut, a kako tvrdi dobio je i prijetnju smrću. Ovaj put, kako je naveo na svom Facebook profilu, njemu je napadač poznat navodeći da je mu je nekoliko udaraca pesnicom u predjelu lica zadao muškarac B. R..

Udarac u lice

- Drugi u nizu fizički napad na mene, novinara, zbog tekstova ovaj put od strane Bojana Radovanovića koji mi je prišao i pitao jesam li ja Mirza pružio mi ruku i zaputio više udaraca u predjelu lica pesnicom uz riječi hajde još jednom napiši bilo kakav tekst ubit ću te. 

Ovom prilikom se zahvaljujem Javnom tužiocu Zekeriji Mujkanovici i tužiocu za napad na novinare Radmilu Ivanoviću koji nisu već peti mjesec ništa riješili i za predhodni fizički napad na novinara i urednika već su primjerom ne rada omogučili i dali motivaciju drugim osobama za otvorene fizičke napade u centru grada Brčko.

Prozvao tužioce

Zekerija ili Kela hvala vam na svemu i na vašem profesionalnom radu. Neka vas sram i stid bude svin novinara i medijskih radnika, građana i svih ostalih. Bojan Radovanovic je jedan od vlasnika pekare "Nimex" i povezan sa firmom preko porodičnih relacija "Tim invest" o kojoj smo pisali u aferi zgrade "Bulevar". Bojan još uvijek nije lišen slobode, a sumnjam da će i biti sa ovakvim tužilaštvom. Smrti se ne bojim idemo dalje... – napisao je Dervišević na Facebooku.

Dervišević je u svojoj objavi postavio i fotografiju nakon napada, navodeći da je napadnut zbog tekstova koje je pisao na svom portalu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.