PREDSJEDNIK NSRS

Stevandić poručio Salkiću: Mogao bi završiti kao Debevec i Mehmedagić

Oni su radili to što on sada radi, tako da je on bliži pritvoru nego bilo ko drugi, rekao je Stevandić

Stevandić: Reakcija na Salkićevu najavu. Dejan Rakita / Pixsell - Fena

SRNA

16.1.2024

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine RS, reagovao je na najavu Ramiza Salkića koji je rekao da će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika RS Milorada Dodika i saradnika zbog organizacije proslave neustavnog dana RS.

- Svako u RS ima pravo na iznošenje mišljenja jer smo demokratsko društvo, ali niko nema pravo da na sebe preuzima pravosudne funkcije i tako ruši ustavni poredak - rekao je Stevandić za Srnu.

Stevandić je naglasio da će se u Republici Srpskoj i dalje slaviti važni praznici. Dodao je kako "Salkiću nije prvi put da prijeti Sudom i Tužilaštvom i to s nelegalnim Kristijanom Šmitom (Christian Schmidt).

Naveo je "da bi Salkić mogao proći kao predsjednik Suda Bosne i Hercegovine i direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Ranko Debevec i Osman Mehmedagić, koji su u pritvoru zbog zloupotrebe položaja".

- Oni su radili to što on sada radi, tako da je on bliži pritvoru nego bilo ko drugi. Ustavni poredak, stabilnost društva i proslava svih praznika u RS i dalje će vrijediti - rekao je Stevandić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.