TEŠKE TJELESNE POVREDE

Čitlučanin optužen zbog napada na policijskog službenika

Općinski sud u Čitluku zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivici optuženog za dan 22. februara 2024. godine, u 11 sati

Općinski sud u Čitluku. Facebook

FENA

17.1.2024

Općinski sud u Čitluku potvrdio je optužnicu protiv Gordana Pervana (1962.) iz Čitluka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti.

Optužnicom se Gordan Pervan sumnjiči da je dana 3. septembra 2023. godine, u večernjim satima narušavao javni red i mir u ugostiteljskom objektu „The Pub“ u Čitluku, zbog čega su po pozivu građana u ugostiteljski objekt pristupili policijski službenici PS Čitluk, koje je po njihovom dolasku osumnjičeni verbalno vrijeđao, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Pervan je zatim lišen slobode i službenim vozilom doveden u prostorije PS Čitluk, gdje je nastavio vrijeđati policijske službenike, da bi zatim, dok mu je policijski službenik A. B. skidao sredstva za vezivanje, napao službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, na način da je otvorenim dlanom ruke, udario policijskog službenika A. B. u predjelu lijevog oka, uslijed čega je isti zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu traumatske katarge lijevog oka i nagnječenje bulbusa lijevog oka.

Općinski sud u Čitluku zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivici optuženog za dan 22. februara 2024. godine, u 11 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.