BIHAMK

Zbog intenzivnih sniježnih padavina saobraćaj usporen na brojnim dionicama

Zimske službe su na terenu i obavljaju neophodne intervencije, ali na dionicama s intenzivnim padavinama ipak ima snijega na cesti

Zbog povremeno intenzivnih sniježnih padavina usporeno je saobraćanje. N. Šaljić

FENA

19.1.2024

Zbog povremeno intenzivnih sniježnih padavina usporeno je saobraćanje, posebno na dionicama preko pojedinih planinskih prijevoja. Zimske službe su na terenu i obavljaju neophodne intervencije, ali na dionicama s intenzivnim padavinama ipak ima snijega na cesti, a mjestimično i poledice.

Izdvajaju se putevi: Priluka-Glamoč-Mliništa, Ključ-Bosanski Petrovac, Bugojno-Kupres-Šuica, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Konjic i Sarajevo Tarčin-Rogoj, kao i prevoje Makljen (Prozor-GornjiVakuf-Uskoplje), Rostovo (Bugojno-Novi Travnik), Komar (Donji Vakuf-Travnik) i Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar).

U ostatku zemlje saobraća se po vlažnoj ili mokroj cesti, a upozorava se i na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja i napominju vozači da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoji Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Zbog zimskih uvjeta vožnje u Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila s prikolicom i šlepere, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.