OSVRT NOVINARA

Vasković tvrdi: Nakon što se otvore telefoni Debevca uslijedit će najezda ka Vojkovićima

Osman Mehmedagić Osmica "držao je u šaci" Debeveca osjetljivom dokumentacijom koja se, u pravilu, ne objavljuje, napisao je Vasković

Slobodan Vasković i Ranko Debevec. Facebook / Fena

E. Ć.

20.1.2024

Ranko Debevec bit će "zvijezda" ove godine, iako će imati oštru konkurenciju u Miloradu Dodiku, piše novinar Slobodan Vasković.

- Istina, ambijenti u kojima se trenutno nalaze su različiti: Debevec je pritvoren u Vojkovićima, a Dodik u sopstvenoj glavi. To što je Dodiku politički trivijalna Trojka omogućila nešto vremena i prostora za nekoliko solidnih spinova ne znači ništa - napisao je Vasković.

Alatke, jedva upotrebljive

Kako je rekao, o epilozima procesa će opširnije pisati.

- O trivijalnoj trojci i njenim "dometima", političkom "znanju" i "umijeću" ne vrijedi trošiti ni vrijeme ni riječi. Alatke, jedva upotrebljive.

Nakon što se otvore telefoni Debeveca, bit ćemo suočeni sa pravom najezdom ka Vojkovićima. Sve odreda poznate face.

Osman Mehmedagić Osmica "držao je u šaci" Debeveca osjetljivom dokumentacijom koja se, u pravilu, ne objavljuje.

Osmica je to sklonio na sigurno. Nešto jeste popalio, veći dio nije. Iako je i on u Vojkovićima i dalje suvereno vlada Kantonalnim tužilaštvom u Sarajevu.

Da li su uklonjene Osmicine bubice

Niko da mi kaže šta je sa bubicama koje su po Osmicinom nalogu postavljene u Federalnoj upravi policije. Da li su uklonjene. Da li su, uopšte, tražene?

Ako vam je interesantno, narkodiler Denis Stojnić nije imao samo službenu legitimaciju OSA BiH već i Granične policije BiH. Ne čudi, ima u tim institucijama priličan broj "kolega"! - napisao je Vasković na svom blogu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.