POSTOJI VIDEONADZOR

"Avaz" otkriva nove detalje tučnjave članova SDA u Tuzli: Pokušali sve zataškati, bolnica prijavila policiji ko je zadobio povrede!

O svemu je, navodno, interno, upoznata Centrala SDA u Sarajevu

Muhić ne dolazi na posao, Mandžić ne ide po restoranima. Avaz

M. Aš. - E. T.

24.1.2024

Nakon što je portal "Avaza" prvi objavio priču o tučnjavi članova SDA u jednom tuzlanskom restoranu, u kojem je deblji kraj izvukao Began Muhić, načelnik Grada Živinice, o svemu se danas oglasila i Uprava policije MUP-a TK.

Sve se utvrđuje

Oni su, kako smo ranije objavili, saopćili da u skladu sa svojim nadležnostima "poduzimaju mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti u vezi istog".

Razlog zašto policija MUP-a TK tek sada reagira jeste u tome da su akteri tučnjave, među kojima su vlasnici restorana, pokušali zataškati cijeli slučaj jer se radi osobama koje se nalaze na visokim funkcijama u Tuzlanskom kantonu.

Kako saznajemo, policiju je o tučnjavi upoznao zvanično UKC Tuzla, gdje je Muhić prevezen s povredom noge. On već danima ne dolazi na posao i navodno je na bolovanju.

Uskoro će svi akteri malo žešćeg druženja, koji su razmjenjivali šake biti pozvani da daju izjave. Pogotovo što postoji videonadzor koji će pokazati šta se tačno desilo.

Smajo Mandžić, zastupnik SDA u Skupštini TK, rekao je za "Avaz" da su ga ljudi zvali i pitali šta se to događa, ali da "on nije bio tu", jer ne izlazi po restoranima.

Stranačke fotelje

O svemu je, navodno, interno, upoznata Centrala SDA u Sarajevu.

Podsjetimo, do obračuna je, prema saznanjima portala "Avaza", došlo zbog borbe oko stranačke fotelje, tačnije ko će na čelo Kantonalnog odbora SDA u Tuzli. 





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.