HITAN IZVJEŠTAJ

Zastupnica Gavrankapetanović-Smailbegović: Zbog sigurnosne situacije hitno sazvati vanrednu sjednicu Skupštine KS

Izvršite kontrolu čuvanja i nošenja oružja, pojačajte prisustvo policije na ulicama, posebno kontrolišite dokazane delikvente

Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović. Facebook

Alen Bajramovic

31.1.2024

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović zatražila je od ministra unutrašnjih poslova Admira Katice i Vlade KS izvještaj o sigurnosnoj situaciji u ovom kantonu, te hitno sazivanje vanredne sjednice Kantonalne skupštine. Sjednica bi bila posvećena isključivo stanju u oblasti sigurnosti.

- Pozovite sve eksperte iz oblasti sigurnosti, predstavnike Tužilaštva, predsjednike Sudova u Kantonu Sarajevo i sve ostale koji su dužni voditi računa o sigurnosnoj situaciji u našem gradu. Ponovno ubistvo još jednog nedužnog mladića dodatno nam stvara osjećaj nesigurnosti za svu našu djecu koja ovdje žive.

Izvršite kontrolu čuvanja i nošenja oružja, pojačajte prisustvo policije na ulicama, posebno kontrolišite dokazane delikvente. Napravite plan aktivnosti i povećajte sigurnost svih nas. Nažalost, previše mladih života je nasilno prekinuto, učinite da se ovako nešto više nikada ne ponovi - navodi se u inicijativi Gavrankapetanović-Smailbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.