BRISEL

NATO članice nastavljaju podržavati Projekat izgradnje odbrambenih kapaciteta u BiH

Tokom sastanka, brigadna generalica Mekgaha je pohvalila visoko obučene pripadnike Oružanih snaga BiH

Brigadna generalica Pamela Mekgaha. NATO

H. J. I.

6.2.2024

Nakon prošlosedmične posjete najvišeg tijela za donošenje odluka Sjevernoatlantskog vijeća NATO-a Bosni i Hercegovini, komandantica NATO Štaba Sarajevo, brigadna generalica Pamela Mekgaha (L. McGaha) danas je u Briselu izvijestila najviše vojne lidere iz zemalja NATO-a i Evropske unije.

Govoreći zajedno s drugim visokim čelnicima iz Evropske unije i međunarodnog vojnog osoblja NATO-a, brigadna generalica Mekgaha se zahvalila zemljama članicama Evropske unije i NATO saveza na nedavnim posjetama i doprinosima koje države nastavljaju davati Projektu izgradnje odbrambenih kapaciteta u BiH.

U okviru ove NATO inicijative, Bosna i Hercegovina je utvrdila oblasti, uključujući sajber odbranu, borbu protiv terorizma i odgovor na krize, u kojima bi željela imati koristi od međunarodnih stručnjaka.

Tokom sastanka, brigadna generalica Mekgaha je pohvalila visoko obučene pripadnike Oružanih snaga BiH za njihove sposobnosti da podrže regionalnu i međunarodnu kolektivnu sigurnost i pozvala saveznike da nastave pokazivati jedinstvo "u podršci našem Partneru da se suprotstavi onima koji žele poticati nesigurnost, i, što je najvažnije, pomoći stabilnim koracima Bosni i Hercegovini ka euroatlantskim integracijama."  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.