BIHAMK

Magla jutros uz rijeke Unu, Bosnu i Spreču

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu

Magla pravi probleme. Fena

S. S.

14.2.2024

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Unu, Bosnu i Spreču, dok se zbog jakog vjetra upozorava na magistralni put Kupres-Šuica-Livno, te na šire područje Tomislavgrada.

Na zasjenjenim dionicama u višim planinskim predjelima u jutarnjim satima moguća je poledica. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na brojnim dionicama povećana je opasnost od odrona, a izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Simin Han-Kalesija, Turbe-Karanovac, Višegrad-Vardište i Sarajevo-Foča i Novi Travnik-Bugojno (Rostovo).

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.