UNIŠTAVANJE JAVNE IMOVINE

Privedena lica koja uništavaju vozila GRAS-a, predviđene zakonske i novčane kazne

Policija Sarajevskog kantona sinoć je izvršila privođenja nekoliko lica osumnjičenih za ovaj vid vandalizma

Privedena lica koja uništavaju vozila GRAS-a. GRAS

H. J. I.

14.2.2024

Preduzeće GRAS svakodnevno se susreće s različitim vidovima uništavanja vozila, a sve češće je riječ o vandaliziranju oslikanih reklama na tramvajima i trolejbusima, što ovom preduzeću nameće niz problema. Policija Sarajevskog kantona sinoć je izvršila privođenja nekoliko lica osumnjičenih za ovaj vid vandalizma, i trenutno rade na utvrđivanju njihovih identiteta.

Ranije neidetifikovane osobe preko reklama na vozilima gradskog prevoza ispisuju grafite, čime nanose značajnu materijalnu i reputacijsku štetu, kako po sam GRAS, tako i po kompaniju "Info Media Group", koja vrši zakup površina za plasiranje reklamnih poruka na vozilima.

Policijski organi intenzivno rade na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela, vrše privođenja i saslušavanja lica osumnjičenih za ova krivična djela, a osobama za koje se utvrdi da su oštetili vozila GRAS-a bit će predviđene visoke novčane, ali i zatvorske kazne.

Kompanija "Info Media Group" oštro osuđuju svaki čin vandalizma i intencionalnog uništavanja javne imovine, jer, osim pričinjene materijalne štete, dovode u pitanje i redovno odvijanje javnog gradskog saobraćaja, te nanose finansijske posljedice oglašivačima koji su zakupili ovaj javni prostor.

"Info Media Group" naglašava da za usluge plasiranja reklama uredno plaćaju poreze i na vrijeme izmiruju sve obaveze, te apeluje svim građanima da se odgovorno odnose prema vozilima javnog gradskog prevoza i ne oštećuju vozila koja predstavljaju javno dobro, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.