"AVAZ" SAZNAJE

U SIPA-i propjevao šef obezbjeđenja Suda BiH, tužiteljica Jolović sutra iznosi nove šokantne detalje!

Tužiteljica će javnosti prezentirati zašto se Pijuk lažno predstavljao i za koga je otkrivao informacije o dolasku svjedoka u Tužilaštvo

Milisav Pijuk i Ranko Debevec. Facebook

Miralem  Aščić

14.2.2024

Uposlenik Suda BiH Milisav Pijuk, koji je jutros uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH, ispitan je večeras u prostorijama SIPA-e, potvrdio je za portal "Avaza" njegov advokat Almir Bibić.

Pijuk je osumnjičen u predmetu koji se vodi protiv suspendiranog predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice.

Brani se sa slobode

Pijuk radi kao šef unutrašnje kontrole i obezbjeđenja Suda BiH i bio je referent za unutrašnju kontrolu pri kabinetu Ranka Debevca.

Konkretno, Pijuk se zajedno sa Debevcem sumnjiči se za krivično djelo lažno predstavljanje kao i povrede ravnopravnosti spolova.

Pijuk je nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode, a Tužilaštvo će za njega sutra predložiti mjere zabrane.

Razlog zašto je Pijuk odlukom tužiteljice pušten da se brani sa slobode je u tome što je uhapšeni uposlenik Suda, koji je jedno vrijeme radio na portirnici ove institucije propjevao u SIPA-i.

Pristao na saradnju sa Tužilaštvom

Saznajemo da je Pijuk pristao na suradnju s Tužilaštvom zbog čega će mu sutra biti predložene mjere zabrane.

No, sutra će Tužilaštvo BiH, tačnije tužiteljica Bojana Jolović na sudskom ročištu iznijeti šokatne detalje, a tiču se postupanje Pijuka po nalogu Debevca kada su u pitanju pojedine uposlenice. Iskaze su dali pojedini uposlenici Suda. Tužiteljica će javnosti prezentirati zašto se Pijuk lažno predstavljao i za koga je otkrivao informacije o dolasku svjedoka u Tužilaštvo.

Posebno je zanimljiv dio iskaza ali i sumnja Tužilaštva za krivično djelo član 29 Zakona o ravnopravnosti spolova.

U članu 29 zakona jasno stoji: Ko čini nasilje, uznemiravanje ili seksualno uznemiravanje utemeljeno na spolu kojim se ugrožava mir,duševno zdravlje i tjelesni integritet kaznit će se kaznom zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Dokazi koje ima Tužilaštvo su više nego skandalozni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.