SA ROČIŠTA

Debevec se u Španiji sastajao s bratom tadašnjeg osumnjičenog državnog ministra

Danas je objavljena informacija da je Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Miloša Lučića zbog zloupotrebe položaja i pronevjere u službi

Debevec, Miloš i Mladen Lučić. BIRN BiH - Facebook - DNS

15.2.2024

Tužiteljica Bojana Jolović je na ročištu za produženje pritvora suspendiranom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu i bivšem šefu OSA-e Osmanu Mehmedagiću Osmici spomenula i Mladena Lučića.

Riječ o nekadašnjem odborniku u Skupštini Općine Istočna Ilidža i bratu bivšeg ministra  za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloša Lučića, a koji je postao poznat široj javnosti nakon što mu je zapaljen automobil 2017. godine.

Kako je navela tužiteljica, Ranko Debevec se u Španiji sastajao s Mladenom Lučićem, dok je vođena istraga protiv Miloša Lučića, koji se tokom nje nalazio i u pritvoru.

Inače, Debevec je i državljanin Španije, pa stoga ne čudi da su se sastanci odvijali daleko od očiju javnosti, ali svakako da je riječ o indikativnom sastanku.

Podsjećamo, danas je objavljena informacija da je Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Miloša Lučića zbog zloupotrebe položaja i pronevjere u službi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.