GRANIČNA SIGURNOST

Delegacija Biroa za borbu protiv terorizma Ministarstva vanjskih poslova SAD-a u posjeti GPBiH

Na sastanku je razgovarano o aktualnom stanju u pogledu granične sigurnosti i borbe protiv terorizma, kao i osvrtu na dosadašnju saradnju

Sastanak s delegacijom Biroa za borbu protiv terorizma. Granična policija BiH

FENA

15.2.2024

Direktor Granične policije (GP) BiH Mirko Kuprešaković u četvrtak je održao sastanak s delegacijom Biroa za borbu protiv terorizma Ministarstva vanjskih poslova SAD-a na čelu sa zamjenikom direktora za programe iz Biroa za borbu protiv terorizma Džonom Herbstom (Johnom), regionalnim savjetnikom za Europu i Euroaziju Biroa Kejlom Konahom (Kyleom Conahanom) i savjetnikom u navedenom birou Aldenom Grinom (Greenom).

Na sastanku je razgovarano o aktualnom stanju u pogledu granične sigurnosti i borbe protiv terorizma, kao i osvrtu na dosadašnju saradnju i opredijeljenosti prema njenom unaprjeđenju, saopćeno je iz GPBiH.

Kuprešaković je istaknuo značajne aktivnosti koje provode pripadnici Granične policije BiH te je rekao da je podrška Ministarstva vanjskih poslova SAD-a od iznimnog značaja za ovu policijsku agenciju.

- Ovim putem izražavam svoju iskrenu zahvalnost na dugogodišnjoj nesebičnoj podršci Ministarstvu vanjskih poslova SAD-a koju su nam do sada bezrezervno pružali, kako u vidu donacija specijalističke opreme tako i obuka realiziranih kroz Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravde SAD-a (ICITAP) i nadam se da će se ovakav vid potpore i suradnje, na uzajamno zadovoljstvo, uspješno nastaviti i u idućem razdoblju - istaknuo je Kuprešaković.

Na sastanku je zaključeno da će se dodatno unaprijediti suradnja između GPBiH i Ministarstva vanjskih poslova SAD-a, te su dogovoreni daljnji koraci u suradnji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.