MVP BIH

Konaković o optužbama za veze s Edinom Gačaninom: Višestruko presuđeni klevetnik je nastavio lagati

Govorio sam o uposlenicima FUP-a koji su imali pritisak i prijetnje da mene i Aljošu Čamparu na bilo koji način povežu sa kriminalcima

Fena

D. H.

17.2.2024

Povodom optužbi za veze s Edinom Gačaninom, vođom narkokartela "Tito i Dino", na svom Facebook profilu oglasio se ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković. 

- Nakon press konferencije koju smo održali višestruko presuđeni klevetnik je nastavio lagati o navodnim vezama sa narkokartelom, zato ćemo mi opet odgovoriti istinom i ukazati na nekoliko važnih činjenica.

Govorio sam o uposlenicima FUP-a koji su imali pritisak i prijetnje da mene i Aljošu Čamparu na bilo koji način povežu sa kriminalcima, momci su to odbili i nakon toga je mašinerija i njima pakovala procese.

Nervozno pokušavaju i dalje kompromitovati i mene i pomenute policajce sa kojim nemam nikakav kontakt, pokazuju slike koje su koristili da kreiraju laž, a istina je samo da je provedena interna istraga u FUP-u i da je utvrdjeno da momci nikad nisu obezbjedjivali pripadnike narko kartela.

Tako piše u zvaničnom dokumentu koji je objavio FUP, a interesantno je da je isto zaključila i zvaničnim aktom potvrdila OSA.

Sve u periodu kad je pali režim potpuno kontrolisao FUP, OSA-u, a na čelu Suda BiH imao čovjeka čija djela izlaze na vidjelo.

Slagali su i da sam na pressu priznao da sam imao kontakt, objasnio sam da smo brojeve pasoša dali ljudima u BiH koji su ugledni građani i nemaju mrlju u svojim karijerama.

Oni svoju laž ponavljaju 100 puta, zato ćemo mi istinu 101. - kazao je Konaković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.