TEŠANJ

Šemsa Mujaković izabrana za predsjednicu Asocijacije poslovnih žena BiH

Asocijacija trenutno okuplja oko 70 članica, uglavnom poslovnih žena iz Tešnja, ali je njena ambicija širenje na cijelu BiH

Asocijacija poslovnih žena BiH. Fena

FENA

17.2.2024

Asocijacija poslovnih žena Bosne i Hercegovine održala je osnivačku Skupštinu u Tešnju, na kojoj je za predsjednicu izabrana Šemsa Mujaković, a za predsjednicu Skupštine te asocijacije Umihana Krilčević – Omerović, obje iz Tešnja.

Osnaživanje žena

Asocijacijacija je kao osnovni cilj sebi definisala okupljanje žena iz cijele BiH i različitih privrednih sektora, a sve s namjerom jačanja njihove prisutnosti i uticaja u poslovnom svijetu u BiH.

Usvojen je Statut te postavljeni temelji za daljnji rad ove asocijacije, čija rukovodna tijela odražavaju raznolikost te stručnost žena iz raznih privrednih sektora.

Krličević-Omerović je poručila kako su pred njima veliki izazovi, ali i prilike koje će nastojati “zajedno istražiti i iskoristiti”.

- Bit će trenutaka kada će nam trebati odlučnost, ali vjerujem da je zajedništvo snaga koja će nas gurati naprijed. Radujem se saradnji s članicama Asocijacije i uvjerena sam da zajedno možemo postići značajne promjene - najavila je Krilčević-Omerović, koja je izabrana i u Upravni odbor.

Cilj je sirenje asocijacije u cijeloj BiH

Mujaković je podvukla je kako je ovo vrijeme koje zahtijeva udruživanje žena, koje bez ikakve sumnje imaju šta i prezentirati u bh. poslovnom svijetu.

- Moramo se udružiti, podržavati i zajedno graditi održivu te prosperitetnu poslovnu zajednicu. Asocijacija će biti platforma koja će promicati liderstvo, inovacije i saradnju među ženama u poslovnim sektorima diljem BiH - najavila je Mujaković.

Skupština je izabrala i Nadzorni odbor Asocijacije, koji čine Armina Mujezinović, Edina Korajlić i Elvira Kantić, kao i 15-člani UO, na čijem je čelu Šemsa Mujaković. Potpredsjednice UO su Sanela Beširović i Selma Bradarić, a sekretar Sabina Merdić.

U UO su i Zahida Binakaj, Adisa Karahodžić, Indira Krdžalić, Nerma Saračević, Umihana Krličević Omerović, Amela Sejdić, Samira Avdić, Emina Brka, Alema Jabandžoć Deljkić, Ermina Hadžić i Nadina Mulalić.

Asocijacija trenutno okuplja oko 70 članica, uglavnom poslovnih žena iz Tešnja, ali je njena ambicija širenje na cijelu BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.