OZBILJAN PROBLEM

Naša stranka: Hitno riješiti egzistenciju preko 1000 zaposlenih u FTV-u i BHRT-u potpisivanjem ugovora za prikupljanje pretplate

Kao Naša stranka ćemo insistirati u Parlamentu Federacije BiH da se imenuje nova upravljačka struktura u FTV-u, naveli su

Edin Forto. Anadolija

S. S.

19.2.2024

Povodom sve teže situacije u Javnom RTV sistemu, koja je uzrokovana neprikupljanjem pretplate, oglasila se Naša stranka.

- FTV i BHRT će izgubiti još jedan mjesec prikupljanja pretplate ako se u roku od pet dana ne potpiše ugovor s Elektroprivredom. Radi se o gubicima koji se mjere milionima maraka, ali i o socijalnoj neosjetljivosti prema uposlenicima ove dvije kuće. U pitanje su dovedene plate za preko 1000 ljudi koji rade u BHRT-u i FTV-u. Broj direktno ugroženih je još veći ako uzmemo u obzir i članove njihovih porodica.

Menadžmenti ove dvije kuće moraju što prije naći modus kako da ovu krizu riješe i da potpišu ugovor s Elektroprivredom o prikupljanju RTV takse.

Također, kao Naša stranka ćemo insistirati u Parlamentu Federacije BiH da se imenuje nova upravljačka struktura u FTV-u i da poslovanje ove kuće, kad je upravljački aspekt u pitanju, bude doveden u zakonske okvire - naveli su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.