ČLAN UO KCUS-A

Dragan Stevanović o odluci Nediljka Rimca: Principijelnom ministru postavljam četiri pitanja

Podsjetimo, Nediljko Rimac je danas donio odluku da ne potpiše saglasnost kako bi novi generalni direktor KCUS-a postao Ismet Gavrankapetanović

Stevanović: Oglasio se na Facebooku. Fena

E. Ć.

21.2.2024

Član Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Dragan Stevanović oglasio se n na svom Facebook profilu povodom odluke ministra zdravstva FBiH Nedilja Rimca da ne potpiše saglanost da prof. dr. Ismet Gavrankapetanović postane novi generalni direktor KCUS-a.

Stevanović je u svojoj objavi postavio četiri pitanja ministru Rimcu.

- Dosljednom i principjelnom Ministru, legalisti' nekoliko pitanja: (tiču se principjelnosti i legaliteta nikako politikanstva) - napisao je Stevanović i postavio sljedeća pitanja:

1. Od stupanja na dužnost da li ste provjeravali certifikat o završenom menadžmentu dr.Izetbegović tada aktuelne direktorice i zašto niste a bilo je inficija da ga nema ?

2. Da li ste tražili od tadašnjeg UO KCUS da provjeri indicije o uslovima koje ima direktorica za obavljanje dužnosti. Ako niste, zašto niste?

3. Zašto ste bježali da pokrenete postupak smjene bivšeg UO iako je u više navrata odbijao da razmatra, po zahtjevu jednog od osnivača, status bivše direktorice?

4. Zašto ste pobjegli iz zgrade Vlade neposredno pred sjednicu i niste se izjašnjavali o razrješenju bivšeg UO i imenovanju PUO što je na kraju morala učiniti Vlada ?

Ako ste legalista, zašto ste legalista sada a prije toga niste htjeli to biti?

Podsjetimo, Nediljko Rimac je danas donio odluku da ne potpiše saglasnost kako bi novi generalni direktor KCUS-a postao Ismet Gavrankapetanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.