IMENOVANJE ČELNIKA KCUS-A

Konaković najavio krivičnu prijavu protiv Rimca

Lično ću potpisati krivičnu prijavu odmah po povratku u BiH protiv svih aktera na čelu sa ministrom Rimcem, rekao je Konaković

Konaković: Rimac je negirao presude sudova. Fena / Facebook

E. Ć.

21.2.2024

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković reagovao je na odluku ministra zdravstva FBiH Nediljka Rimca da ne da saglasnost Ismetu Gavrankapetanoviću saglasnost za imenovanje na funkciju direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

- Ministar Rimac je negirao presude sudova u našoj zemlji u istom predmetu kroz koji je prošao prof.dr. Gavrankapetanović u Opštoj bolnici.

Grubo je, svjesno, zanemario stav resornog kantonalnog ministarstva koje je poslalo tumačenje da je diploma fakulteta važnija od certifikata. Pogodovao je interesnim grupama koje se protive dolasku Gavrankapetanovića na KCUS.

Podsjećam da je pobjegao i kod smjene Sebije Izetbegović sa mjesta direktorice KCUS, njegov posao morao je završiti premijer u skladu sa svojim nadležnostima.

Tad je već bilo jasno da Rimac nije došao da uvede red, a da li je imao lični interes moraju utvrditi nadležni organi.

Bodnaruk, Čerkez i još neki uposlenici su imali svoje prste u ovoj, slobodno je možemo nazvati, aferi. Već dugo vedre i oblače u ministarstvu, bez obzira ko je vlast.

Lično ću potpisati krivičnu prijavu odmah po povratku u BiH protiv svih aktera na čelu sa ministrom Rimcem - poručio je Konaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.