OTKRIVAMO

Ko je uhapšeni "Kum": Povezan s zloglasnim Čarugom, ubicom Strahinje Stojanovića u Beogradu!

Osim Petkovića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom narkotika, uhapšen je granični policajac

Petković i Lovrinović. Avaz

M. Aš.

22.2.2024

Predrag Petković iz Laktaša, koji je uhapšen jutros prilikom bijega na graničnom prelazu Bosanka Gradiška nalazi se u Tužilaštvo BiH. Radi se o akciji "Kum",  a uhapšeni Petković je prvoosumnjičeni.

Stiže Kajević

Osim Petkovića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom narkotika, uhapšen je granični policajac Aleksandar Matović, a među osumnjičenima je i Fikret Kajević, vlasnik hotela "Royal". Kajević će u Sarajevo, kako saznaje "Avaz" stići naredne sedmice.

No, kada je u pitanju Petković, koji se sumnjiči za promet narkoticima i oružjem on se dovodi i u vezu i sa  predmetom kodnog naziva "Storage", zbog čega je bio hapšen prije dvije godine.

Ali članovi ove opasne kriminalne bande su i Milivoje i Dušan Lovrenović, otac iz sin iz Bosanske Gradiške, osumnjičeni u predmetu “Storidž”.

Milivoje Lovrenović zvani Čaruga opasni je ubica, osumnjičen za brojna ubistva. 

Srbijanski Interpol je u septembru 2020. godine raspisao potjernicu za njim zbog likvidacije Strahinje Stojanovića, koji je autobombom raznesen 13. septembra 2020. godine na Novom Beogradu. Svi su koristili Sky i bili povezani s pojedinim policijskim inspektorima. 

Tužilaštvo ima dokaze da je njegov sin Milivoje Lovrenović koji je uhapšen u Hrvatskoj, na aplikaciji Sky koristio nadimak Omladinac i sumnja se da je sarađivao s grupom Veljka Belivuka (Veljo Nevolja), tačnije da je članovima ove kriminalne grupe prodavao naoružanje - pištolje i puške.

Trgovali su i pištoljima

Ova grupa u maju prošle godine prodavala je heroin na području Ljubljane za 600 eura po komadu. Trgovali su i pištoljima u Srbiji, Hrvatskoj i Njemačkoj. Od prodaje samo 23 pištolja u Njemačkoj zaradili su 53.000 eura (106.000 KM).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.