KRAJNJI ROK

Uprava za indirektno oporezivanje BiH okončala postupak uništenja za ukupno 2.783 vozila

Najpovoljnijom ponudom smatrat će se ponuda u kojoj je ponuđena najviša cijena po kilogramu korisnih otpadaka i ostataka uništenja

UIOBiH: Raspisan javni oglas za izbor ponuđača. Facebook

FENA

24.2.2024

Uprava za za indirektno oporezivanje BiH (UIOBiH) okončala je postupak uništenja za ukupno 2.783 vozila, a trenutno 279 motornih vozila ispunjava uvjete za takav postupak, u skladu sa odredbama Uputstva o uništenju i ustupanju carinske robe, te je raspisan javni oglas za izbor ponuđača za njihovo uništenje, rečeno je Feni u toj upravi.

Važeća regulativa

Krajnji rok za prijavu ponuda je 19. mart, kako je regulisano u samom javnom oglasu, a uništenje i otkup korisnih otpadaka vozila se provodi komisijskom predajom vozila ovlaštenim pravnim subjektima za obavljanje usluge njihovog uništenja, te zbrinjavanja u skladu sa važećom regulativom.

- Postupanje UIO sa oduzetom robom, dakle i vozilima, određeno je u zavisnosti od konačnih sudskih odluka, ali i ispunjenosti uvjeta za puštanje u slobodan promet na teritoriji Bosne i Hercegovine. 

Kada su u pitanju vozila koja ne zadovoljavaju zakonske uvjete za puštanje u dalji promet na teritoriji BiH, pokreće se postupak njihovog uništenja u skladu sa odredbama Uputstva o uništenju i ustupanju carinske robe - navode iz UIO.

Oduzeta roba

Najpovoljnijom ponudom, prema navodima iz oglasa, smatrat će se ponuda u kojoj je ponuđena najviša cijena po kilogramu korisnih otpadaka i ostataka uništenja.

Iz UIO kažu da se oduzeta roba zbog povrede krivičnog i prekršajnog zakonodavstva iz propisane nadležnosti, smješta u centralno i pomoćna skladišta oduzete robe pri regionalnim centrima Banja Luka, Sarajevo, Mostar i Tuzla, na kojim lokacijama se u konačnici i vrši uništavanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.