DRŽAVNI MINISTAR

Helez: KCUS kao najveća zdravstvena ustanova u BiH treba jednog prof. dr. Gavrankapetanovića

Godinama se borio sa nepravdom, stoički sve podnosio i izborio se, naveo je Helez

Helez u društvu dr. Gavrankapetanovića. Facebook

Z. K.

24.2.2024

Zukan Helez ministar odbrane BiH reagirao je javno povodom neimenovanja prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića na funkciju direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Kazao je kako dr. Gavrankapetanovića poznaje lično i uvjeri se sam o kakvoj ljudskoj veličini i fantastičnom ljekaru se radi.

Vrhunski ljekar

- I dok ga nisam upoznao lično, slušao sam od drugih o njemu. Njegova me je biografija fascinirala. Jedan je od nosilaca razvoja ortopedije u našoj Bosni i Hercegovini i jedan od njenih simbola. 

Nisam bio u Sarajevu u ratu, ali oni koji jesu, i kojima je spasio živote, ispričali su mi da je u godinama opsade vrijeme provodio u operacionoj sali na KCUS-u, a kući odlazio samo da se presvuče – naveo je ministar Helez.

Umjesto da se oni koji daju "saglasnosti" i "pravna obrazloženja" u Ministarstvu zdravstva FBIH, dodao je, bore da na čelo najveće zdravstvene ustanove u BiH dođe vrhunski ljekar, menadžer u zdravstvu, oni politikantski pokušavaju da prof. dr. Gavrankapetanovića diskivalifikuju.

Ima podršku

- KCUS kao najveća zdravstvena ustanova u BiH mora biti državni projekat i kao takav treba jednog prof. dr. Gavrankapetanovića. 

Godinama se borio sa nepravdom, stoički sve podnosio i izborio se. I ponovo se, neka mi ne zamjeri što ću mu reći "naš Ipe", bori sa nepravdom i uvjeren sam da će i ovu bitku dobiti. Uz njega sam i ima moju punu podršku – doado je Helez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.