1. MART

Mladi u Blagaju obilježili Dan nezavisnosti BiH

Program je počeo polaganjem cvijeća kod spomen-obilježja u Blagaju

Blagaj. Fena

FENA

29.2.2024

Obrazovne, kulturne i naučne institucije u Hercegovačko-neretvanskoj kantonu raznim aktivnostima u četvrtak su započele obilježavanje Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Program je počeo polaganjem cvijeća kod spomen-obilježja u Blagaju, čime je odana počast svim žrtvama, herojima koji su doprinijeli slobodi i nezavisnosti Bosne i Hercegovine, saopćili su organizatori.

Centralni dio događaja održan je u starom gradu Blagaju, gdje su se mladi okupili kako bi kroz različite kulturne i obrazovne aktivnosti proslavili dan koji je od velike važnosti za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

- Danas smo zajedno s brojnim učenicima, roditeljima i sugrađanima, a posebno mladim ljudima imali priliku pokazati našu posvećenost i poštovanje prema historiji naše zemlje. Polaganjem cvijeća na spomen-obilježju u Blagaju, svaka izgovorena riječ sjećanja i svaki korak koji smo zajedno napravili kroz ulice Blagaja imali su poseban značaj – kazao je tom prilikom direktor Osnovne škole “Blagaj” Muhamed Kajan.

Dodao je kako su mladi danas u Blagaju pokazali duboku povezanost s lokalnom zajednicom i svoju želju da budu generacija koja je svjesna svoje prošlosti i spremna za izazove budućnosti.

- Neka Dan nezavisnosti bude podsjetnik na našu snagu, jedinstvo i odlučnost da gradimo bolju budućnost za sve nas - poručio je Kajan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.