"AVAZ" NA LICU MJESTA

Dan nezavisnosti BiH u Mostaru: Na Fortici se zavihorila zastava BiH, na Šehitlucima odata počast braniocima

Sigurno nikada više nećemo dozvoliti da u pitanje dođe suverenitet BiH, kazao Špago

Sa obilježavanja na Šehitlucima: Položeno cvijeće - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Meliha Smajkic

1.3.2024

Nakon ceremonije podizanja zastave i intoniranja himne države Bosne i Hercegovine na brdu Fortica, u Mostaru je obilježavanje Dana nezavisnosti BiH nastavljeno posjetom i polaganjem cvijeća na Partizanskom spomen groblju i spomen obilježju u Liska haremu, a potom odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima na Šehitlucima.

Brojne delegacije, predstavnici svih nivoa vlasti u BiH, udruženja, organizacija, ali i građana Mostara položili su cvijeće i odali počast braniocima Mostara i BiH.

Podignuta zastava na Fortici. Fena

Program obilježavanja Dana nezavisnosti BiH zajednički su organizirali predsjedavajući Skupštine HNK, Džafer Alić, zamjenica predsjedavajućeg Skupštine HNK, Vesna Saradžić i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Šerif Špago.

-Bez obzira na određene političke probleme i snage koje u BiH nastoje političkim sredstvima ostvariti svoje ratne ciljeve, mislim da većina građana BiH želi da BiH bude zemlja koja će biti prihvatljiva za sve njene narode i građane. I, uprkos stalnim pokušajima degradiranja državnosti BiH, dok god je patriota, posebno onih koji nastavljaju tradiciju naših slavnih boraca, sigurno nikad više nećemo dozvoliti da u pitanje dođe suverenitet BiH niti ćemo dozvoliti, pogotovo, politikama iz entiteta RS i nekim drugim da ostvaruju svoje razne ciljeve u mirnodopskim uslovima- rekao je Špago.

Podvukao je kako je jedna od glavnih obaveza svih nas sjećati se onih koji su u temelje države ugradili svoje živote i odati im dužnu počast.

-Samo se na takav način možemo nadahnuti da više nikada ne dozvolimo da bilo ko ugrozi našu državu, njenu cjelovitost, nezavisnost i, naravno, njen slobodarski put prema zemljama Evropske unije - naveo je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.