"AVAZ" NA LICU MJESTA

Policija i hitna na Marindvoru: Rotacije uznemirile građane, evo o čemu je riječ

Druga sezona kreće kada inspektor Mido Zec odlučuje da provjeri detalje nakon što je ispred Historijskog muzeja pronađeno tijelo zeničkog rudara

Sa snimanja serije Kotlina. N. Šaljić / Avaz

E. Ć.

1.3.2024

Rotacije policijskih vozila i kola Hitne pomoći na Marindvoru uznemirili su građane.

Uplašili su se da je ponovo riječ o teškoj saobraćajnoj nesreći, koje se redaju iz dana u dan. Srećom, ne pune se stupci crne hronike.

Novih osam epizoda

Naime, kod Zemaljskog muzeja se snima megapopularna serija "Kotlina" našeg oskarovca Danisa Tanovića.

Na Marindvoru je 28. februara krenulo snimanje novih osam epizoda 2. sezone "Kotline" reditelja Danisa Tanovića i Aide Begić. 

Podsjetimo, kreatori serije su Tanović i Amra Bakšić Čamo, dok scenarij potpisuju Tanović, Bakšić Čamo, Nikola Kuprešanin i Adnan Lugonić.

Radnja druge sezone sa osam epizoda je smještena u Sarajevu i Zenici.

"Istraga nakon pronađenog tijela"

Druga sezone serije Kotlina počinje godinu dana nakon završetka prve sezone. U Historijskom muzeju, ispod spomenika Josipu Brozu Titu, pronađeno je tijelo zeničkog rudara. Sve upućuje na samoubistvo. Inspektor Mido Zec odlučuje da provjeri detalje, što ga vodi u Zenicu, njegov rodni grad. Zenička policija nema problem sa kolegom iz Sarajeva, ali viša inspektorica Vera ima. 

Viši inspektor Edib Pašić prima nagradu za riješeni slučaj Hagade, ali ceremoniju prekida dojava o bombi. U Sarajevo dolazi i Tanja, Edibova bivša žena, koja na derneku okuplja staru raju – dolazi i Senči, paranoičan i u strahu od osvete Smajlijevih ljudi.

Edib i Mido, u Zenici i Sarajevu, se suočavaju se sa pitanjima koja se na prvi pogled čine jednostavna, no završavaju istražujući ne samo slučajeve već i sami sebe, svoje živote i životne odluke.

Pitanja morala, kolektivnog i individualnog, društvene svijesti, budućnsti i pripadanja postavlja druga sezona serije Kotlina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.