GLAMOČ KOD GORAŽDA

Građani protiv izgradnje deponije na Trešnjici, ugrožavaju nam se uslovi života

Po ko zna koji put apelujemo, skrećemo pažnju, protestvujemo i spriječavamo da nam se ugrožavaju osnovna ljudska prava, govore mještani

Sa današnjeg skupa građana - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Alen Bajramovic

2.3.2024

Stanovnici naselja Glamoč kod Goražda okupili su se danas u znak protesta protiv odluke Gradskog vijeća Goražde o izgradnji deponije smeća na lokalitetu Trešnjica.

Podsjećaju da njihova borba protiv deponije smeća u blizini naselja traje od 2008.godine.

- Više od 15 godina pokušavamo da Gradskoj upravi i vijećnicima ukažemo na našu problematiku i pokušavamo da pomognemo, da nađu rješenje što se tiče deponije u gradu Goraždu. 

Sve ove godine su pokušavali na razne načine, da nam podmetnu deponiju, koja nije u skladu sa propisima, tj. nije u skladu sa projektnom dokumentacijom. Ovaj saziv vijeća je duboko upoznat sa našim problemima i mi smo im nudili riješenje prije dvije godine, jer smo znali da će do ovoga doći. 

Mi, mještani naselja Glamoč, želimo da budemo rješenje za sanitarnu deponiju, koja je neophodna gradu Goraždu, ali zbog infrastrukturnih nedostataka smo primorani da već po ko zna koji put apelujemo, skrećemo pažnju, protestvujemo i spriječavamo da nam se ugrožavaju osnovna ljudska prava i uslovi života - navode mještani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.