IDE U VOJKOVIĆE

"Avaz" saznaje: Sud BiH odbio molbu Fadila Novalića za odgodu odlaska u zatvor

Njegovi advokati, podsjećamo, zatražili su odgodu izvršenja kazne zatvora, koja je, prema uputnom aktu Suda, planirana za 6. mart

Avaz

M. Aš.

5.3.2024

Sud BiH odbio je molbu advokata presuđenog Fadila Novalića, bivšeg premijera FBiH, koji je u aferi "Respiratori" osuđen na četiri godine zatvora, saznaje portal "Avaza".

Kada je trebao 

Njegovi advokati, podsjećamo, zatražili su odgodu izvršenja kazne zatvora, koja je, prema uputnom aktu Suda, planirana za 6. mart. 

Naime, Novalić je u zatvor trebao još 29. februara, međutim, uputni akt primio je kasnije, kako bi barem sedam dana odgodio put za Vojkoviće.

Ali molba je odbijena, pa će advokati uputiti žalbu. To znači da žalba odgađa kaznu izvršenja, kao u slučaju Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića.

Novalić je, između ostalog, u zahtjevu da mu se odgodi izvršavanje kazne, naveo da "ima nezavršenih privatnih poslova u porodičnoj kompaniji, koji su neodgodivi"?!

Ide pomilovanje

Osim toga, Novalićevi advokati u zahtjevu su naveli da će iskoristiti pravo da traže od Predsjedništva BiH da pomiluje osuđenog Novalića.

Međutim, sve je urađeno s ciljem da Novalić uopće ne kroči nogom u Vojkoviće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.