POTPREDSJEDNIK STRANKE

Mijatović progovorio o "raspadu" SDP-a: Jeste, ali samo u glavama onih koji preziru multietničku BiH

Mi jedini možemo okupiti i ujediniti građane čitave BiH, to je mnogo veća odgovornost od naših mandata i ličnih stavova i frustracija, poručio je

Vojin Mijatović. Facebook

N. Aj.

7.3.2024

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović na društvenim mrežama je poručio da je stranka SDP BiH, čiji je potpredsjednik, u raspadu, ali "u glavama onih koji preziru SDP, multietničku BiH i koji bi da vide BiH samo od Marindvora do Baščaršije".

Smiješna priča

- Nevjerovatno mi je da mjesecima svi u partiji šute na bezočne napade i spinovanja koja poprimaju karakter da sto puta ponovljena laž postane istina. Kao potpredsjednik SDP-a i čovjek sa drugim rezultatom u partiji na prošlim izborima, imam potrebu i pravo da se obratim simpatizerima, članstvu, ali i javnosti.

Priča oko raspada SDP-a, oko frakcija i drugih gluposti je u najmanju ruku smiješna. Nezadovoljstva pojedinaca uvijek postoje pogotovo kad se stvari ne razjasne u startu i kada se dozvoli da svako pojedinačno može šta hoće i kako hoće - poručio je Mijatović.

Dodao je da nema razloga da iko krivi medije, jer u konačnici svaki medij ima pravo da piše šta želi i kako želi po sopstvenoj savjesti, časti i odgovornosti.

- Partijski problemi se rješavaju na organima, a ne po društvenim mrežama i medijima, a to vam govori neko ko je itekako znao to da radi, nažalost. Od toga nisam imao korist ni ja, ni partija, već samo politički oponenti. Pozivam sve SDP-ovke i SDP-ovce da se manemo ćorava posla i usmjerimo ka onome što je naš cilj, moderna, normalna i jedinstvena Bosna i Hercegovina članica EU i NATO-a - naveo je Mijatović.

Istakao je da postoji mnogo veći cilj od ličnih interesa i frustracija koje često nisu osnovane.

Nismo zamjena

- Pozivam sve iz rukovodstva pogotovo sve nas imenovane i izabrane da prestanemo populizmom praviti sebi još jedan mandat, jer džabe nam još jedan mandat ako ne promijenimo stanje u zemlji. Realnost je sljedeća - jedina smo partija cijele zemlje, naši odbornici, vijećnici, poslanici i zatupnici su širom BiH u oba entiteta, mi jedini možemo okupiti i ujediniti građane čitave BiH, to je mnogo veća odgovornost od naših mandata i ličnih stavova i frustracija - napisao je Mijatović na Facebooku.

Dodao je da slijede lokalni izbori, a da SDP BiH, uprkos spinovima i lažima, raste u cijeloj zemlji.

- Zato jeste pojedinima interesantno da od svake manje čarke u SDP-u prave priču o raskolu. Pamet u glavu drugarice i drugovi, one koje je pjesma ponijela pozivam da se vrate partiji jer partija im je kao i meni dala mandate, bez partije i našeg jedinstva niko od nas politički ne postoji, a predsjednika javno pozivam da konačno digne glas, da krenemo mnogo jače i da nas povede u još jednu pobjedu. Došli smo da budemo promjena, a ne zamjena za one prije nas. Zato drugarice i drugovi, sujete u fioke, na teren i svi kao jedan - zaključio je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.