"OSMIŠLJENI PROJEKT LAŽI"

Mijatović: Niko iz SDP-a BiH nije, niti će prodati ništa ni Dodiku ni Čoviću

Drugarice i drugovi, neka oni pričaju, mi moramo raditi, naša obaveza su građani BiH, a ne ni Dodik, ni Čović, ni Izetbegović, naveo je Mijatović

Mijatović: Odgovaramo samo građanima ove zemlje. Facebook

N. Aj.

14.9.2023

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH i potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović na Facebooku je naveo da je SDP najveća i jedina istinska građanska partija BiH.

- Imam potrebu da kao potpredsjednik SDP-a BiH i kao čovjek koji je na prošlim izborima ostvario drugi po redu broj glasova u SDP-u BiH, naglasiti neke bitne stvari. Mi nismo ni bošnjačka, ni srpska, ni hrvatska već bosanskohercegovačka partija.

Nismo sekta jednoumlja

Mi nismo partija nacionalističkih, populističkih i sličnih utopijskih stavova, već partija evropskih i civilizacijskih vrijednosti.

Mi nismo partija prošlosti, već partija koja vodi našu zemlju u budućnost. Mi smo partija razgovora, kompromisa i slobode govora svakog našeg člana, a ne sekta jednoumlja - naveo je Mijatović.

Dodao je da mantra, koja se ponavlja već mjesecima, kako je na sceni izdaja, ništa je drugo nego "perfidno osmišljeni projekt laži koji ima samo jedan cilj, povratak na vlast režima koji je vladao 27 godina".

- Taj isti režim je sa Dodikom u zagrljaju decenijama, a sve to vrijeme Dodik je nekoliko stotina puta najavio i “krenuo” u nezavisnost, “ukinuo” i ukidao institucije BiH, “otjerao” i tjerao strance i još sto nebuloza koje ponavlja decenijama - istakao je Mijatović.

No, kako je naveo, "ono što je bitno, drugarice i drugovi" jeste da "mi u SDP-u smo tim i sve u našim političkim karijerama dugujemo SDP-u BiH".

- Na projekat bivšeg režima koji nazivaju “izdaja” moramo odgovoriti radom i konkretnim životnim stvarima, jer njihov cilj je da i građani, ali i mi sami počnemo vjerovati u njihovu laž. Niko iz SDP-a BiH nije, niti će prodati ništa ni Dodiku ni Čoviću i za nas država BiH nema cijenu i nikome, a posebno njima se mi nemamo šta pravdati, mi odgovaramo samo građanima ove zemlje - poručio je Mijatović.

Generacijska obaveza

Naglasio je da je vrijeme da stanemo sa dnevnim, često subjektivnim i paušalnim ocjenama koje proizilaze često iz neutemeljenog straha ili ličnih frustracija.

- SDPovke i SDPovci dobili smo priliku i preuzeli odgovornost, da mijenjamo stanje. Neće ići lako, i bit će teško, ali znam da možemo i hoćemo, ovo je naša generacijska obaveza i nemamo pravo da kiksamo zbog ličnih frustracija ili nedostatka hrabrosti. Drugarice i drugovi, neka oni pričaju, mi moramo raditi, naša obaveza su građani BiH, a ne ni Dodik, ni Čović, ni Izetbegović. Hrabro, svi u jedan stroj, puno dugujemo SDP-u BiH, a još više našoj domovini - zaključio je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.