POLITIČKO STANJE U ZEMLJI

Mijatović u Banjoj Luci ugostio ambasadoricu Austrije: O BiH će se odlučivati u Sarajevu i Banjoj Luci, a ne u Beogradu, Zagrebu ili Ankari

Nećemo učestvovati u razgovorima o Izbornom zakonu i Ustavnim promjenama, sve dok Milorad Dodik i njegov režim sprovode udar na Ustavni poredak BiH, jedan je od tri stava Mijatovića i SDP-a BiH

Ulrike Hartman i Vojin Mijatović. Facebook

E. Ć.

24.1.2022

Vojin Mijatović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, obavijestio je javnost da je danas u Banjoj Luci ugostio Nj.E. Ulrike Hartman (Hartmann), ambasadoricu Republike Austrije u Bosni i Hercegovini.

- Razgovarali smo o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH gdje sam ponovio svoje stavove i stavove SDP BiH, odnosno da: nećemo učestvovati u razgovorima o Izbornom zakonu i Ustavnim promjenama, sve dok Milorad Dodik i njegov režim sprovode udar na Ustavni poredak BiH, ne prihvatamo Čovićev model etničke podjele BiH i o budućnosti BiH će odlučivati u Sarajevu i Banjoj Luci, a nikako u Beogradu, Zagrebu ili Ankari! - napisao je Mijatović.


On je naveo kako je ambasadoricu Hartman izvijestio o aktivnostima Pokreta za državu, kao trećeg političkog bloka u RS i pripremama za predstojeće izbore. Također, naveo je da se zahvalio ambasadorici Hartman na dosadađnjem angažmanu Republike Austrije u BiH, te izrazio spremnost da učestvuje u daljem jačanju saradnje dvije zemlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.