KADAR SNSD-A

Vulić ponovo smeta sutkinja Uzunović: Može nas sretna zvijezda pogoditi da joj Dodik bude neodoljiv, inače najteža presuda "ne gine"

Vulić je i u prošlosti javno iskazala svoje probleme sa sutkinjom Uzunović, pa joj je jednom prilikom i opsovala

Sanja Vulić. N. Šaljić / Avaz

N. H.

7.3.2024

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić smatra da je sutkinja na predmetu Milorada Dodika, Sena Uzunović, dokazala pripadnost i odanost svom, bošnjačkom narodu. 

Vulić je uputila poslaničko pitanje VSTV-u BiH: "Čime garantujete objektivnost i profesionalnu nepristrasnost Sene Uzunović?"

- Ističem da je jako pohvalna briga sudije Sene Uzunović o svom narodu. Potvrda VSTV-a da su znali za svu prošlost sudije Uzunović, potom oslobađajuća presuda Esadu Lanci, koji ni za Haški tribunal nije nevin bio, samo su neki od argumenata zašto sumnjamo u pravičnost i objektivnost sudije - poručila je Vulić.

Vulić smatra da je iz svjedočenja službenika SIPA-e na ročištu 6. marta jasno "i nepismenim i neobrazovanim da je Tužilaštvo BiH krajnje neprofesionalno vršilo pritisak i ubrzavalo istragu" u slučaju.

- Nepripadnost Milanka Kajganića svom narodu, za razliku od pripadnosti svom Sene Uzunović,  poraz je srpskom narodu i šamar jednoj naciji da takve predstavnike ima. Ljude koji srpskog predsjednika optužuju bez dokaza. Sena Uzunović ne bi predsjednika FBiH procesuirala ni naredbom Šmita (Schmidt), ni Marfija (Murphy), što opet pokazuje svu žalost i očaj kakvi srpski predstavnici sjede u pravosuđu BiH. Definitivno, podobni Zapadu! - ističe Vulić.

SNSD-ova parlamentarka se pita "šta je motiv Sene Uzunović da bude pravična?"

- Može nas samo srećna zvijezda pogoditi da gospođi Uzunović šarm predsjednika Dodika bude neodoljiv, a iz perspektive sudije iz reda bošnjačkog naroda i u želji da se svom narodu još više dodvori, najteža presuda ne gine predsjedniku Republike Srpske - navela je na kraju Vulić.

Podsjećamo, Vulić je već imala ispade u vezi sa sutkinjom Senom Uzunović. Nakon ročišta, održanog 5. februara, Vulić je prilikom izlaska iz sudnice jasno opsovala Uzunović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.