NEVJEROVATNA IZJAVA

Dodik poručio trojci: Kako su vas Amerikanci kupili, tako će vas i prodati kada dođe vrijeme

Svaka podrška Šmitu, koji je lažan, i podrška američkom uplitanju u pravosudne institucije je igranje vatrom za Federaciju, rekao je

N. Šaljić / Avaz

S. S.

7.3.2024

Predsjednik RS Milorad Dodik kazao je da premijer FBiH Nermin Nikšić ne treba da brine za njega, niti očekuje od njega da kaže pošteno šta misli "o ovom cirkusu u neustavnom sudu". 

- Ali kao neko ko je dugo u politici, trebalo bi da zna da ne postoji ni minimalna šansa da u ovim okolnostima bude zadnja riječ nekog prevaranta Šmita. Federacija je svojim odnosom prema osobi koja se predstavlja kao visoki predstavnik dovela do ozbiljne krize u BiH, koju smo uspjeli raspetljati tako što smo sjeli i dogovorili se o važnim pitanjima. Svaka podrška Šmitu, koji je lažan, i podrška američkom uplitanju u pravosudne institucije je igranje vatrom za Federaciju.

Bit će dana kada ni trojka neće moći da isporuči baš sve što traže Amerikanci. Tada će možda i oni pošteno reći šta misle o aktuelnim procesima. Pravo pitanje je kome će od njih trebati pomilovanje u pravosudnom bućkurišu u kome se procesi odvijaju po željama dijela Zapada. Kruže priče da mnogi već strahuju. Kako su ih kupili, tako će ih prodati kad dođe vrijeme - naveo je Dodik.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.