NIKO NIJE KRIV

"Ja vas vozim do Vojkovića": Dok se Novalić slika s advokatima, u zatvoru spremna ćelija!

Pitanje je dana kada će pravac Istočnog Sarajeva

Novalić s novim advokatima. Facebook

Miralem  Aščić

8.3.2024

Postala je pomalo mučno gledati i čitati srceparajuće statuse pravosnažno osuđenog Fadila Novalića na društvenim mrežama.

Novalić već danima objavljuje statuse, slika se sa mačkama, poredi se sa Huseinom kapetanom Gradašćevićem. I sve to, eto još dok je malo na slobodi, objavi koji tužni status.

"Siluje" javnost porukama da je nedužan

Otkako je Sud BiH saopćio da mora u zatvor na četiri godine zatvora, da je presuda pravosnažna, bivši premijer koji je zaboravio u Sudu na poruku "Seb zove, loši respiratori", "siluje" javnost porukama da je nedužan i da nevin mora u Vojkoviće?

Ali, Novalić, koji se od izbijanja afere Respiratori nije sjećao ničega, pa ni Fikreta Hodžića, da je bio dio famozne viber grupe u kojoj je sekretaricu zvao bebom, govorio da Solak ništa ne konta, da se brine, zamijenio mobitel, potpisao pismo namjere, i dalje je uvjeren da je nedužan. Ne miri se sa sudskom odlukom.

Novalić, s druge strane, sve čini da ne ugleda ćelije u Vojkovićima. Možda se brine da ne sretne Osmana Mehmedagića Osmicu koji mu je obećao da će ga spasiti?!

Bivši premijer prvo je poslao zahtjev za pomilovanjem, a zatim molbu Sudu da mu se odgodi izvršenje kazne za 6.mart.

Kako smo ranije objavili, Novalić je prvo morao u zatvor 29.februara, ali je svjesno odbio preuzeti sudski akt. To su kasnije preuzeli advokati. Sve s ciljem odgode odlaska u zatvor.

Odbijena molba

Međutim, molba je odbijena. Uputio je žalbu. Za to vrijeme Sud se danas javno oglasio da mu zahtjev za pomilovanjem ne treba prihvatiti, a članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović javno rekli šta misle o tome.

Naravno, da neće glasati. I danas, na 8.mart opet se ukazao Novalić. Ovoga puta s advokatima. Dodao još dva. I dok se slika, šalje poruke da će se boriti, za šefa respiratorske mafije, ćelija u Vojkovićima je spremna.

Pitanje je dana kada će pravac Istočnog Sarajeva.

Kao što se kaže u jednoj sceni iz filma Kuduz - "ja vas vozim do Vojkovića..."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.