SASTANCI

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović boravio u radnoj posjeti zajedničkom štabu OSBiH

Učesnici sastanka iznijeli su zajednički stav da su pred Zajedničkim štabom i menadžmentom OSBiH ozbiljni izazovi

Tokom današnje posjete. Press služba

N. Aj.

12.3.2024

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović boravio je u radnoj posjeti Zajedničkom štabu Oružanih snaga BiH (OSBiH), te se, tom prilikom, sastao s načelnikom Zajedničkog štaba generalom Gojkom Kneževićem i zamjenicima načelnika OSBiH generalima Mirsadom Ahmićem i Tomom Kolendom.

Parlamentarni vojni povjerenik BiH čestitao je članovima Zajedničkog štaba OSBiH stupanje na dužnost, te je, kroz prezentaciju Izvještaja o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH za 2023. godinu, iznio zapažanja u pogledu teškoća koje su utvrđene u proteklom periodu. U kontekstu zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda pripadnika OSBiH, Šiljegović je ukazao na probleme personalne popunjenosti, naknada koje nemaju karakter plate, te, posebno, na potrebu poboljšanja uslova života i rada u kasarnama i jedinicama OSBiH.

Zahvaljujući se na posjeti, načelnik Zajedničkog štaba OSBiH general Knežević i njegovi zamjenici pohvalili su dosadašnju saradnju sa parlamentarnim vojnim povjerenikom BiH. Upoznali su parlamentanog vojnog povjerenika BiH s glavnim aktivnostima OSBiH, teškoćama s kojima se suočavaju profesionalna vojna lica, projekcijama prijema u OSBiH za period 2024. – 2027., te aktivnostima koje planiraju preduzeti s ciljem suzbijanja nepimjerenih djelovanja i aktivnosti pojedinih pripadnika OSBiH.

Učesnici sastanka iznijeli su zajednički stav da su pred Zajedničkim štabom i menadžmentom OSBiH ozbiljni izazovi, ali i naglasili da će dati maksimalni doprinos da se problemi prevaziđu u interesu svih pripadnika OSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.