MINISTAR ODBRANE BIH

Konkretizacija razgovora: Helez se sastao s predstavnicima Češko-bosanskohercegovačke privredne komore

Komora djeluje kao katalizator u području unapređenja poslovanja, kao i u uklanjanju svih vrsta barijera, poručio je Helez

Sa današnjeg sastanka. Facebook

E. Ć.

14.3.2024

Ministar odbrane BiH Zukan Helez primio je danas u posjetu predstavnike Češko-bosanskohercegovačke privredne komore, predvođene Tarikom Altunbabićem i privrednicima iz Češke.

- Današnja posjeta je konkretizacija razgovora koje smo imali prilikom moje službene posjete Republici Češkoj u decembru 2023. godine.

Češko-bosanskohercegovačka poslovna komora ima za cilj da pomažu kompanijama BiH i Češke omogućavajući im brži pristup tržištu zemalja zapadnog Balkana i Republike Češke, ali i razmjenu znanja, podršku i pomoć privrednim subjektima.

Komora djeluje kao katalizator u području unapređenja poslovanja, kao i u uklanjanju svih vrsta barijera u svrhu omogućavanja brže i jednostavnije poslovne saradnje.

Privrednici iz Češke su zainteresovani za ulaganje u namjensku industriju u našoj zemlji. Prilikom posjete našoj zemlji iz prve ruke su se uvjerili u kvalitete proizvoda i sposobnosti firmi namjenske industrije u BiH.

Namjenska industrija u našoj zemlji je već lider u regionu, ali postoji prostor za njen dalji razvoj i napredak - poručio je Helez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.