SUKOB U PDP-U

Grmuša predložio Crnatka za gradonačelnika Banjaluke, Borenović uz Stanivukovića

Podsjećamo, upravo su Crnadak i Grmuša prije nešto više od mjesec dana došli u verbalni sukob sa Stanivukovićem

Draško Stanivuković i Igor Crnadak. Kolaž

D. H. / NN

19.3.2024

 Milko Grmuša, potpredsjednik PDP-a, rekao je za "Nezavisne novine" da je predložio Igora Crnatka, takođe potpredsjednika ove partije, za gradonačelnika Banjaluke.

Situacija u Banjoj Luci

Ovaj prijedlog, Grmuša je iznio na sjednici Radne grupe PDP-a, koja se sastala nedavno, a na kojoj se razgovaralo o situaciji u Banjoj Luci i potencijalnim kandidatima za gradonačelnika najvećeg grada u Srpskoj, ispred ove stranke.

A Igor Crnadak, nije bio jedino ime koje je predloženo za gradonačelničku funkciju.

- Ja sam predložio gospodina Crnatka, a gospodin Branislav Borenović je predložio gospodina Draška Stanivukovića, aktuelnog gradonačelnika"

Ipak, Grmuša ističe da ništa još nije dogovoreno, te da su razgovori tek počeli.

Situacija eskalirala

Sve ovo samo je nastavak bure koja potresa PDP već duži vremenski period.

Podsjećamo, upravo su Crnadak i Grmuša prije nešto više od mjesec dana došli u verbalni sukob sa Stanivukovićem, nakon što je aktuelni gradonačelnik rekao da ima jednoglasnu podršku da se ponovo kandiduje za rukovodeće mjesto u Banjaluci, što su njegove kolege demantovale.

Situacija je eskalirala međusobnim prozivkama, koje je rukovodstvo stranke, predvođeno Borenovićem pokušalo umiriti na sjednici Predsjedništva BiH i Glavnog odbora. Od tada, svi u PDP-u zastupaju stav da nema javnog komentarisanja ni sukoba niti bilo kakvih drugih stranačkih dešavanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.