ISTRAGA

SIPA blokirala račune uhapšenim u akciji "Index", pronađeno 300.000 KM

Tom prilikom su za svih pet fizičkih lica izvršene privremene obustave transakcija u ukupnom iznosu od 345.850 konvertibilnih maraka i 3.365 eura

S lica mjesta prilikom pretresa u sklopu akcije. Avaz

Anadolija

19.3.2024

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su u sklopu operativne akcije "Index", koja je realizovana pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, preduzeli mjere i radnje u okviru kojih su izvršili provjere računa u bankama za pet fizičkih lica, javlja Anadolija.

Tom prilikom su za svih pet fizičkih lica izvršene privremene obustave transakcija u ukupnom iznosu od 345.850 konvertibilnih maraka i 3.365 eura.

Također, šest lica lišenih slobode, danas je, nakon završene kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predato u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Ovom operativnom akcijom obuhvaćeno je više fizičkih i pravnih lica, a istražne aktivnosti se odnose na procesuiranje nezakonitosti s kojima se dovode u vezu privatne visokoškolske ustanove u Bosni i Hercegovini, navedeno je iz SIPA-e.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.