NAJAVA INTERVJUA

U novoj "Avazovoj" emisiji: Nermin Nikšić otkrio kako je mogao postati član SDA i šta misli o Konakoviću, Forti, Dodiku, Čoviću, Izetbegoviću i Radončiću, o investicijama od 450 miliona, novim poslovima Vlade FBiH

Nikšić je govorio i o narativu u kojem ih se naziva izdajnicima, onima koji su prodali državu, te kako su "izdajnici" doveli BiH pred vrata EU

Nermin Nikšić: Ako smo izdajnici kako smo doveli BiH pred vrata EU. Avaz

M. Aš.

21.3.2024

Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH i predsjednik SDP-a, gostovao je u intervjuu na Avaz TV-u. U otvorenom i dinamičnom razgovoru s voditeljem Evelinom Trakom Nikšić je govorio o velikom koraku BiH ka Evropskoj uniji, Fadilu Novaliću, bivšem premijeru FBiH koji ovih dana ide u državni zatvor u Vojkoviće, o odnosu s kolegama i oponentima u politici, ali i o privatnom životu, od djetinjstva, pa do rođenja unuka.

Nikšić je govorio i o narativu u kojem ih se naziva izdajnicima, onima koji su prodali državu, te o tome „kako su onda, ako su izdajnici, doveli BiH pred vrata Evropske unije“. Pojasnio je i kakav odnos imaju s Miloradom Dodikom, kako izgledaju njihovi sastanci i kakav je, ustvari, predsjednik RS tokom razgovora i pregovora.

Nikšić s voditeljem nove "Avazove" emisije Evelinom Trakom. Avaz

Dotakao se i najveće poslijeratne investicije u BiH, a to je otvaranje rudnika u Varešu svjetske kompanije “Adriatic Metals”, u vrijednosti od 450 miliona dolara.

Premijer Nikšić nije zaboravio ni svoju veliku sportsku ljubav – rukomet, te je u jednom trenutku kazao, da nije počeo nesretni rat u BiH, vjerovatno bi bio rukometni trener. Govorio je o sinu, kćerki i unucima te o ljubavi prema FK Velež.

Također, prisjetio se i kako je ratne 1993. godine mogao postati član Stranke demokratske akcije (SDA), ali da se, zahvaljujući svojoj buntovnosti i razgovoru s Nijazom Durakovićem, odlučio priključiti SDP-u.

Na kraju je, na pitanje voditelja da jednom riječju ocijeni svoje kolege iz politike, otvoreno kazao šta misli o Elmedinu Konakoviću, Edinu Forti, Miloradu Dodiku, Draganu Čoviću, Bakiru Izetbegoviću, Fahrudinu Radončiću i Peđi Kojoviću.

Intervju s premijerom Nerminom Nikšićem pogledajte večeras u novoj emisiji u 20 sati na Avaz TV-u i Alfa televiziji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.