REAKCIJE

Mijatović nakon zelenog svjetla iz Brisela: Otvoreni su pregovori, nema više nazad

Zahvaljujem se svim članicama EU, što smo nakon toliko godina dobili i formalno priznanje da smo dio Evrope, poručio je Mijatović

Vojin Mijatović. Facebook

E. Ć.

21.3.2024

Vojin Mijatović, ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH, zamjenik premijera FBiH, oglasio se nakon što je BiH dobila zeleno svjetlo za otvaranje pregovora o pristupanju u Evropsku uniju.

- Zahvaljujem se svim članicama EU, što smo nakon toliko godina dobili i formalno priznanje da smo dio Evrope.

Čeka nas veliki posao, ovo je samo početak, moja generacija ima čast i odgovornost da pokaže da smo drugačiji od prethodnika i uvedemo svoju zemlju u punopravno članstvo EU u što kraćem roku.

Otvaranje pregovora, a pogotovo poglavlja Pravosuđe, otvara prostor za konačnu uspostavu sistema, ali će mnogima u BiH otvoriti i vrata zatvora. Slijedi nam period potpunog čišćenja političke scene, mnoge “patriote” u sva tri naroda će se suočiti sa sistemom.

Slijedi nam i obračun sa sva tri nacionalizma, brutalan i nikad veći, i to bez razlike sa sva tri nacionalizma u svim sferama društva u svim političkim strankama i partijama.

Na kraju čast je služiti svojoj zemlji i biti potpredsjednik i ministar u Vladi FBiH koja će biti upisana u historiju ove zemlje, kao vlast koja je nakon decenija stagnacija otvorila pregovore sa Evropskom Unijom - poručio je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.