REAKCIJE

Mijatović o odluci Evropske komisije: Tri čovjeka su odradila historijski posao, ostalima je bolje da šute

Lažni patriotizam ostaje onima koji za deset godina nisu mrdnuli prstom na evropskom putu BiH, poručio je Mijatović

Mijatović: Uspjeli smo. Facebook

E. Ć.

12.3.2024

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović (SDP) oglasio se nakon što je predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen (von der Leyen) rekla da će preporučiti Vijeću otvaranje pregovora o pristupanju BiH Evropskoj uniji.

- Ovo je zajednički uspjeh svih nas u oba entiteta, ovo je motiv da krenemo još jače raditi.

Kada pričam o SDP-u BiH i trojci, javno treba reći da je ovo uspjeh Nermina Nikšića, Elmedina Konakovića i Edina Forte. Ostali koji se danas hvale bolje da šute, jer su u ovom periodu dok su ova tri čovjeka odradila historijski posao za čitavu zemlju glumili velike “patriote ” u nadi da ako ovo propadne mogu reći “mi smo upozoravali”.

Još jednom, ovo je pobjeda za cijelu zemlju, za svakog čovjeka u oba entiteta, politika lidera trojke se pokazala ispravna i tačka.

Lideri evropske BiH su Nermin, Dino i Edin, mi svi ostali trebamo raditi svoj posao u timu i prestati glumiti lidere. Lažni patriotizam ostaje onima koji za deset godina nisu mrdnuli prstom na evropskom putu BiH! Živjela evropska Bosna i Hercegovina! - poručio je Vojin Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.