ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Komšić: Odlična vijest za našu zemlju, hvala Evropskoj komisiji i zemljama članicama EU

Svjesni smo da nas čeka ogroman posao i kako stvari stoje da više neće bit popuštanja i zaklanjanja iza trenutne geopolitičke situacije, rekao je

Željko Komšić. N. Šaljić / Avaz

FENA

21.3.2024

Odluka Evropskog vijeća da odobri otvaranje pregovora sa Bosnom i Hercegovinom je odlična vijest za našu zemlju. Hvala Evropskoj komisiji i zemljama članicama Evropske unije što su prepoznale važnost trenutka za Bosnu i Hercegovinu, zapadni Balkan i Evropu.

Izjavio je to večeras član Predsjedništva BiH Željko Komšić, komentirajući informacije iz Brisela da je Evropsko vijeće dalo BiH zeleno svjetlo za otvaranje pregovora sa EU.

-Svjesni smo da nas čeka ogroman posao i kako stvari stoje da više neće bit popuštanja i zaklanjanja iza trenutne geopolitičke situacije na evropskom kontinentu. U svakom slučaju ovo je važan trenutak za bosanskohercegovački put ka Evropskoj uniji - izjavio je Komšić za Fenu.

Prema informacijama iz Brisela, Evropsko vijeće odobrilo je otvaranje pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom, a zvanična objava odluke Vijeća se još uvijek čeka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.