STANJE NA CESTAMA

BIHAMK: Saobraća se po suhom kolovozu, upozoravamo na učestale odrone

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila

BIHAMK. Avaz

Z. K.

23.3.2024

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, ali i dalje upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Rušenje tunelske cijevi

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je saobraćaj na ovoj dionici obustavljen. 

Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica- Ustiprača- Goražde-Foča.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac.

U toku su i radovi na ulazu u Neum (Stolac - Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Zbog izvođenja sanacionih radova, na dionici autoputa A-1 smjer Sarajevo sjever - Sarajevo zapad (Sarajevska obilaznica) saobraća se usporeno.

Gdje se izvode radovi

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Jablanica - Potoci, Tarčin - Raštelica, Žepče - Zenica, Čevljanovići - Nišići, Grude - Vitina i Bijeljina - Rača, kao i na sjevernom ulazu u Mostar, te na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.