PROKOPANA ULICA

Nema kraja agoniji mještana Panjine kule: Stariji i nemoćni često padaju i povređuju se zbog rupa

Posebno su ogorčeni na načelnika Općine Centar Srđana Mandića

Panjina kula: Radovi na čekanju dvije godine. Avaz

25.3.2024

Stanovnici ulice Panjina kula kontaktirali su redakciju „Dnevnog avaza“, ukazujući na mukotrpnu borbu koju vode s nadležnima Općine Centar, jer se već skoro dvije godine odvijaju radovi koji paraliziraju ovu ulicu.

Kako je napisao mještanin koji je želio ostati anoniman, rokovi su odavno probijeni, a radovi uključuju izmjenu cijele kanalizacione i vodovodne mreže, a potom i asfaltiranje.

Razni problemi

Ogorčeni mještani suočavaju se s raznim problemima, ističući kako je i sigurnost djece koja pješače u školu ugrožena.

- Preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ je u toku radova nebrojeno puta prekidalo i započinjalo radove uz brojne izgovore. Ulica je često bila blokirana s obje strane, tako da ni ambulantna vozila nisu mogla proći. Stari i nemoćni često padaju i povređuju se zbog rupa i velikog kamenja - navodi mještanin.

Dodaju kako ulica na sve liči, samo ne na ulicu.

Ništa od radova

Posebno su ogorčeni na načelnika Općine Centar Srđana Mandića, koji je već nekoliko puta uzaludno obećavao da će se radovi finalizirati, međutim, kako kažu, to nikad nije ispoštovano.

Kako navode, strpljenje im je pri kraju, nadali su se da će ulica konačno biti asfaltirana jer je ViK završio svoje, a ističu da je načelnik na svom Facebook profilu objavio da od asfaltiranja neće biti ništa jer je Općinsko vijeće donijelo odluku da preusmjeri sredstva namijenjena za asfaltiranje spomenute ulice u druge svrhe.

- Ulica Panjina kula, nažalost, neće biti asfaltirana, a isključivu krivicu zato snose vijećnici NiP-a i njihova nakaradna koalicija, čiji su pojedini članovi stanovnici ove ulice?! Svojom pohlepnom, bahatom, siledžijskom i nepromišljenom odlukom preraspodijelili su, i pored mojih molbi i upozorenja, oko 900.000 KM s budžetske stavke namijenjene za rekonstrukciju ove ulice - naveo je Mandić u saopćenju.

Nehumani uvjeti

Na ovaj problem „Dnevni avaz“ je ukazivao još prošle godine, kada su nam se prvi put obratili mještani ulice Panjina kula.

Tom prilikom ukazali su na to da radovi u ulici nisu završeni te da već duže vrijeme žive u nehumanim uvjetima, a prokopi, rupe i kanalizacija su samo neki od problema na koje mještani konstantno ukazuju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.