ODRŽAT ĆE SE 17. APRILA

Vijeće ministara odlučilo: Odobreno glasanje državljana Hrvatske u BiH, bit će održano na sedam lokacija

Ranije je ambasada Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini pozvala je birače koji imaju državljanstvo Hrvatske da se registruju kako bi mogli glasati

S jedne od ranijih sjednica. N. Šaljić

E. Ć.

25.3.2024

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine održalo je hitnu telefonsku sjednicu na kojoj je donijeta odluka o organizaciji glasanja državljana Hrvatske na teritoriji BiH tokom 17. aprila, odnosno dana održavanja parlamentarnih izbora u susjednoj zemlji.

U saopćenju za javnost, navodi se kako je Vijeće ministara dalo saglasnost za organiziranje glasanja državljana Republike Hrvatske koji borave na teritoriju Bosne i Hercegovine, u povodu održavanja izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.

- Glasanje državljana Republike Hrvatske u BiH bit će održano 16. i 17. aprila 2024. godine u terminu od 7 do 19 sati na sedam lokacija, uključujući: Franjevački međunarodni studentski centar u Sarajevu, Kampus sveučilišta u Mostaru, Generalni konzulat Republike Hrvatske u Banjoj Luci, Hrvatski kulturni centar "Sv. Franjo" u Tuzli, Osnovnu školu "Ivan Goran Kovačić" u Livnu, Osnovnu školu "Vitez" u Vitezu i Sportski kulturni centar u Orašju - saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Podsjetimo, ranije je ambasada Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini pozvala je birače koji imaju državljanstvo Hrvatske da se registruju kako bi mogli glasati na izborima. Registracija je moguća do 6. aprila 2024. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.