SARAJEVO

Pripadnici MO i OSBiH na obuci iz oblasti zaštite tajnih podataka

Obuku iz oblasti zaštite tajnih podataka, osim predstavnika MO i OSBiH, pohađaju i predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH

Obuka iz oblasti zaštite tajnih podataka. Fena

FENA

26.3.2024

Obuka iz oblasti zaštite tajnih podataka predstavnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) realizuje se u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu 26. i 27. marta.

Obuku iz oblasti zaštite tajnih podataka, pored predstavnika MO i OSBiH, pohađaju i predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH.

Na otvorenju obuke prisutnim se obratio pomoćnik ministra odbrane za obavještajno-sigurnosne poslove Predrag Đurić, istaknuvši da će polaznici realizacijom ove i sličnih obuka steći vještine u obradi tajnih podataka koje će uspješno primjenjivati u odbrambeno-sigurnosnom sistemu BiH.

Naveo je, također, da će ova obuka osposobiti učesnike da postanu certifikovani koordinatori za izvođenje budućih obuka iz oblasti zaštite tajnih podataka u MO i OSBiH.

Tokom dana učesnici obuke su, između ostalog, diskutovali o temama koje se tiču propisa iz oblasti zaštite tajnih podataka, mjesta, uloge i nadležnosti državnog sigurnosnog organa u sistemu zaštite tajnih podataka, procedurama vršenja sigurnosnih provjera, kao i postupanjima u slučaju sigurnosnih smetnji, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.