ULICA KOŠEVO

Nakon navoda inspekcije o svinjetini u bureku: Razbijen izlog pekare Manja u Sarajevu

Podsjećamo, i krajem decembra je razbijen iste pekare, a tada je to uslijedilo nakon spornih izjava vlasnika tog lanca Saše Trivića

Razbijen izlog. Avaz

S. S.

28.3.2024

U ulici Koševo, u sarajevskoj općini Centar, još jednom je razbijen izlog pekare Manja. 

Pripadnici MUP-a KS nalaze se na licu mjesta.

Do ovoga dolazi nakon što je jučer Federalna uprava za inspekcijske poslove objavila da je potvrdila prisustvo svinjske DNA u bureku deklarisanom kao proizvod od junećeg mesa u Vogošći.

Nakon toga su se oglasili i iz kompanije Krajina Klas, koja je vlasnik pekara Manja.

- Ono što možemo sigurno tvrditi je da kompanija "Krajina klas" uopšte ne koristi svinjsko meso ili proizvode od svinjskog mesa u dijelu proizvodnih pogona u kojima se obavlja priprema i proizvodnja bureka i samim tim je nemoguće da dođe do miješanja pojedinih vrsta mesa u našim proizvodnim procesima na liniji za proizvodnju pita - saopćili su.

Podsjećamo, i krajem decembra je razbijen iste pekare, a tada je to uslijedilo nakon spornih izjava vlasnika tog lanca Saše Trivića.

On se tada raspravljao na društvenoj mreži X u vezi s glasanjem ljudi koji žive u BiH, a glasaju u Srbiji, a odgovarajući na objavu drugog korisnika, napisao je: "U Srebrenici smo trenirali za vas, spremite se".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.