OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Mašić o Dodikovoj ucjeni: Priziva SDA da s njima pokuša ono što s trojkom nije mogao

Milorad Dodik je posljednja osoba koja može prijetiti bilo kome u vezi bilo čega

Mašić: Očajna i ranjena zvijer. Armin Durgut/PIXSELL

E. Ć.

28.3.2024

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Damir Mašić reagovao je na izjavu predsjednika RS Milorada Dodika  da nije isključeno da SDA zamijeni trojku u državnoj vlasti.

- Milorad Dodik je posljednja osoba koja može prijetiti bilo kome u vezi bilo čega. Očajna i ranjena zvijer koju su Tužilaštvo i Sud BiH dotjerali do ćoška i koja je spremna da ide do kraja i žrtvuje doslovno sve oko sebe samo da ne bi odgovarala za svoja nedjela.

U tom svom bjesnilu i ludilu ponovo priziva Izetbegovićevu SDA za partnere da s njima pokuša ono što sa Trojkom nije mogao. Država Bosna i Hercegovina nema cijenu i nikada i niko je izdati ne smije.

Miloradovi problemi sa zakonom i nelegalno stečenom imovinom nisu problemi ni RS ni građana koji tamo žive već samo njega i njegove porodice. Nisu građani RS na crnim listama niti su im blokirani računi, već njemu i njegovoj podaničkoj klici koji tu istu RS krčme gotovo dvije decenije.

Ako uopšte predstavljaju ikakvu alternativu i ako zdravorazumski promišljaju, vrijeme je da i tzv. opozicija u RS konačno izadje iz političkog podruma, ispravi kičmu i suprostavi se tiraninu i njegovim suludim i suicidalnim najavama.

I na kraju, ko god se bude usudio da se poigrava sa vatrom, historija je i pokazala i dokazala da će u istoj i završiti - poručio je Mašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.