PREDSJEDNIK DNS-A

Nešić o odluci Ustavnog suda BiH: Poniženje i uvreda za naše građane je da im sude albanske sudije

RS i cijeli srpski narod ne priznaje Ustavni sud Bosne i Hercegovine dok se iz njega ne isključe stranci

Nenad Nešić. Fena

S. S.

30.3.2024

RS i cijeli srpski narod ne priznaje Ustavni sud Bosne i Hercegovine dok se iz njega ne isključe stranci i dok se ne steknu uslovi da on bude kompletan i u njega se vrate predstavnici našeg naroda, rekao je to Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

On kaže da to nije nečiji hir nego plod činjenice da 30 godina nakon rata, sa još jednim pozitivnim korakom ka EU i otvaranjem pregovora, "predstavlja poniženje i uvredu za sve naše građane da im sude albanske sudije."

- U toku je još jedan talas pritisaka određenih globalnih centara moći koji žele zaustaviti pozitivne trendove u BiH. Naravno, meta im je ponovo RS. I bez obzira što imamo demokratsko pravo na različitosti, RS mora biti iznad svih nas. U nju su ugrađeni životi desetina hiljada ljudi i ta žrtva nas obavezuje da bar ponekad zastanemo i promislimo o momentu u kojem se nešto dešava - rekao je Nešić.

Iz DNS-a dalje ističu da je "jučer generalni sekretar PDP gospodin Vuković izrazio zadovoljstvo zbog odluke Ustavnog suda BiH koja ništa ne mijenja u političkoj realnosti". 

Dodaju da to samo "potvrđuje pritiske i zloupotrebe Ustavnog suda u funkciji štete ka RS i da je Vuković "ugrozio bezbjednost i stabilnost RS."

- Neprijatelji RS organizovali su ovu suštinski nebitnu odluku kao mamac da vide postoji li neko spreman da za malo vlasti ugrozi srpsko jedinstvo. Ukoliko cijeli PDP stane iza ove izjave, potvrdili bi svoju spremnost na tako nešto. Samim tim i spremnost da pristanu na sud albanskih sudija i zakone bavarskih turista. Tako bi svoju sudbinu umjesto u ruke srpskog naroda dobrovoljno predali u ruke Kristijana Šmita i politika koje nasrću na RS. Nisam siguran da bi i tako postali vlast, ali sam potpuno uvjeren da bi tako nestali sa političke scene kao najgori izdajnici - zaključio je Nešić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.